7x Johan soi! Löydä kesän musiikilliset mansikkapaikat

Suomessa kesä soi kauniisti ja mitä erikoisimmissa paikoissa. Miltä kuulostaa esimerkiksi soiva metsä tai Sibeliuksen soinnut Kolin kansallispuiston liepeillä? Ole kuulolla ja ota selvää!

Jos perinteiset musiikkifestarit on koluttu jo läpikotaisin, ota ihmeessä suunnaksi Suomen suvi suloinen, joka soi festareiden lisäksi myös luonnossa ja muissa makeissa paikoissa. Koluttavaa ja kuunneltavaa riittää ympäri armaan kotimaamme, joten ota vinkit haltuun ja lähde soitellen (ja kuunnellen) suveen.

 

Luonto raikaa Sibeliuksen ja jättisoittimien toimesta

Kainuussa soi metsä, etenkin jos sitä pistää soittaen. Kyseiseen Soivaan Metsään on nimittäin rakennettu jos jonkinmoisia soittimia. Miltä kuulostaa esimerkiksi pentele, paalutribula tai tynnyrihärkä? Mene ja tiedä, tai siis soita. 

Metsään mennään myös Kolilla, jossa soi Sibelius. Lähde aistimaan miten sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian heläyttävät sulosointuja ilmoille Break Sokos Hotel Kolin katolta. Illallinen, show ja maisemat Kolille saavat huokaamaan ihastuksesta.

Etelämmässä aarioista jazziin

Mitä ihmettä, kantautuuko korviisi jazzahtavia sointuja? Ei ihme, sillä Archipelago Sea Jazz valloittaa Saaristomeren tänäkin kesänä. Jazzia ja pehmeitä soundeja on kuultavissa niin Kemiössä, Korppoossa, Turussa Aurajoen rannalla kuin Maarianhaminassakin 8.7.–6.8.

Soi Turussa jazzin lisäksi myös muuta musiikkia. Turun musiikkijuhlat 15.8.–28.8. pistävät koko kaupungin soimaan, sillä konsertteja järjestetään niin Ruissalon Telakalla kuin Turun tuomiokirkossakin. Aarioita ja Uusivirtaa – eli kesän kuumin kombo!

Saaristosta ja jazzista vielä puheen ollen… Myös Helsingissä svengataan jazzin tahtiin, ja vieläpä saaristossa. Suomenlinnan kallioiselle maaperälle Tykistölahteen rantautuu elokuussa Viapori Jazz. Originellin lokaationsa lisäksi myös tapahtumarepertuaari on lähes ainoa laatuaan – musiikki soi niin Fersenin jylhässä holvistossa kuin äänimaljoissakin.

Torilla tavataan – ja soitetaan!

Kyllä idässäkin osataan – nimittäin pistää konsertit pystyyn. Ja mikä olisikaan mainiompi paikka kesäsoitannalle kuin tori? Lappeenrannassa torit heläjävät kaksinkertaisesti, kun Satamatorilla ja Hiekkalinnalla päästetään artistit lavoilla valloilleen. Nyt on hyvä aika ottaa kaupungin tapahtumakalenteri haltuun, sillä keikat päräytellään käyntiin jo 7.6.

Kesäillat soivat myös Varsinais-Suomessa. Salon tori on koko kansan yhteinen olohuone ulkosalla, joten livemusiikki sopii myös sinne kuin nenä päähän. Iltatori onkin oiva paikka lähteä letkeälle kuuntelureissulle, kun torin lavalle nousee kesän aikana kotimaisia artisteja Popedasta Portion Boyseihin.  

Kuvat: Nazig Azezian ja Aleks Talve.