Vesileppiksen Muumijääluola on kesän coolein kokemus

Huh hellettä! Jos suustasi on jo lipsahtanut kesän kuumuudesta kertova klassikkolause, ole kuulolla. Suven viilein reissu vie Leppävirralle ja 30 metrin syvyyteen maanalaiseen Muumijääluolaan.

Veikkaamme, että Sport & Spa Hotel Vesileppiksen alle louhittu kiviluola tulee monelle yllätyksenä – kuten myös helteen vaihtuminen hissin napin painalluksella -3 asteen pikkupakkaseen. Vielä coolimmaksi reissun tekevät jääluolan asukit, sympaattiset Muumit. Mitä kepposia Pikkumyy on tällä kertaa keksinyt? Entä mitä Muumipeikko puuhailee? 


Neljättä kertaa veistetty jääluolan näyttely vie tänä vuonna Muumilaakso-sarjan jaksoon ”Latua, herra Virkkunen”. Maailman parhaiden jäänveistäjien loihtimat Muumi-hahmot, jäinen satumaailma ja valojen leikki on jotain mitä ei viileimmissä kuvitelmissakaan usko näkevänsä keskellä kesää.

No onkos tullut talvi kesän keskelle?

Jos Muumien talvipuuhat saavat haikailemaan vesiliukumäen sijaan pulkkamäkeen, ei hätää. Jääluolasta löytyy jääliukumäki, mäenlaskupaikkoja, napakelkka sekä pulkat, liukurit ja muut välineet mäenlaskuun. 

Mikä parasta: Muumijääluolan pääsylippu on voimassa koko päivän – hyvä juttu etenkin helteillä. Voit käydä välillä syömässä tai polskimassa Vesileppiksen altaissa ja palata moikkaamaan Muumeja niin monta kertaa päivässä kuin haluat.  

Tälle reissulle kannattaa pakata lämmin takki, pipo ja hanskat mukaan, sillä jääluolasta ja Muumien seurasta ei takuulla malta poistua ihan heti. Muumijääluola on avoinna 28.8. saakka.

PS. Veistosjää on muuten tuotu Suomen Lapista, Lainiojoesta. Luonnonjää antaa Muumeille erityisen hienon ja yksilöllisen valontaiton. Mutta se on jo ihan oma tarinansa.

Kuvat: Jani Kauhanen