Ahvenanmaa

Ahvenanmaa on täynnä historiaa ja hyviä makuja: Kastelholman linna, Bomarsundin linnoitus ja kulinaristin tärpit

Kartta

Ahvenanmaan Kastelholma on oikea kulinarismin ja kulttuurin kehto. Vai mitä tuumaat Ahvenanmaan ainoasta keskiaikaisesta linnasta? Vaikuttavassa Kastelholman linnassa on majaillut itse Kustaa Vaasa ja Suomen herttua Juhana III. Mutta älä jätä visiittiä siihen: Yhdistelmälipulla pääset näkemään koko komean kombon Vita Björn -vankilamuseosta Jan Karlsgårdenin ulkoilmamuseoon. Museot ovat auki mukavasti syyskuun puoliväliin.

Koukkaa ihmeessä myös läheiseen Åland Distilleryyn maistelemaan giniä, omenaviiniä ja muita juomia tislaamon omaan ravintolaan. Fiksu myös varaa etukäteen tasting-kierroksen!

Läheltä löytyy myös toinen historiallinen hienous: Bomarsundin linnoitus, jonka valtavat mittasuhteet tykkeineen on nähtävä livenä. Ahvenanmaan 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi kesällä 2022 avataan uusi vierailukeskus, missä linnoituksen historiaan voi tutustua virtuaalisesti.

Kun nälkä iskee, älä jätä väliin huippukokki Micke Björklundin suosittua Smakbyn-ravintolaa. Lautasella maistuu taidokkaasti rakkaus ahvenanmaalaista lähi- ja kotiruokaa kohtaan. Kotiin ei lähdetä tyhjin vatsoin eikä käsin, sillä tiloissa toimii myös Karamelleriet-makeistehdas sekä söpö keramiikkapaja.