Jyväskylä

Suomen elämyksellisin satama löytyy Jyväskylästä – koe Lutakon satama!

Kartta

Sauna. Järvi-Suomi. Kylmä juotava. Virkistävä pulahdus. Grillin tuoksu. Mutta nyt ei ollakaan mökillä vaan Lutakon satamassa, aivan Jyväskylän keskustan vieressä. Täällä Suomen kesä kulminoituu kivasti kaupunkiympäristössä.

Fiilistele mainiota järvimaisemaa ravintolalaivojen kansilla, kahviloiden terasseilla ja piknikillä laajalla viheralueella. Vesistöä voi puolestaan ottaa haltuun niin vesijetin, wakeboard-laudan, saunalautan tai Päijänne-risteilyn kyydissä. Jopa uudessa satamaravintola Viilussa voi herkuttelun jälkeen saunoa ja pulahtaa järvivesialtaassa. Suomalainen arvostaa!

Jos kaipaat mieluummin elämyksiä kuivalla maalla, satama-alueen yhteydessä olevalla Lutakonaukiolla järjestetään monenlaisia tapahtumia, kuten festareita. P.S. Kävitkö edes Jyväskylässä, jos et ottanut selfietä Lutakonpuiston Jyväskylä-kirjaimien edessä?

Lutakon aalloilta voit bongata myös Alvar Aaltoa. Syksyllä Viilun viereen on tulossa arkkitehdin suunnittelema kaunis ja aikanaan paljon keskustelua herättänyt puuvene. Se on toki vain murunen Jyväskylän upeista Alvar Aalto -nähtävyyksistä.