Auringonlasku Porin saariston rannalla

Pori

Road tripille Porin saariston ihanimpiin paikkoihin – hiekkarantoja, puutaloja, pusuja ja kalliorantoja

Kartta

Lähde road tripille pitkin Porin henkeäsalpaavia saaristoreittejä ja ahmi kaikilla aisteilla Selkämeren upeita maisemia ja nähtävyyksiä. Tässä tulee valmis reittisuunnitelma, jonka hurauttaa läpi päivässä!

Yyteri – Klassikkobiitsille ekana, totta kai. Loikoile vaaleilla dyyneillä ja poimi simpukoita, samoile retkeilyreiteillä keskellä mäntymetsiä ja luontotorneja. Ruokatauko? Tee se merinäköalan kera alueen monissa ravintoloissa.

Kallo – Pienellä ja kallioisella majakkasaarella voi pusutella kullan kanssa, voimaantua tyrskyjen syleilyssä ja ihailla auringonnousuja ja -laskuja. 

Reposaari – Söpö puutalokylä meren kainalossa on kuin maalauksesta. Linnakepuiston juoksuhaudat, norjalaistyylinen tunturikirkko, ja merimiesten hakkaamat viestit Takarannan kallioissa ovat vau-kamaa. Maistele myös herkullisia kalaruokia. Vinkki: kesäisin järjestetään opastettuja kävelyretkiä

Reposaaresta saaristotie vie eteenpäin Oodeen, Revaskerin, Lynaskerin ja Kuuttokarin saarien kautta. Tien varrelta löytyy useampi upea pysähtymispaikka – kuvien ottamiselle ja eväiden syömiseen, tietenkin. 

Ahlainen – Porin pohjoisimmassa kaupunginosassa odottaa pieni ja idyllinen kylä puutaloineen ja lauta-aitoineen. Suuntaa kirkonkylälle fiilistelemään vanhaa puukirkkoa tai retkeile Kitukoskelle. Leiripaikalla voi grillata omia eväitä. 

Kurkkaa reittikartta ja kaikki nähtävyydet kohdelinkistä. Mikäli autolle, moottoripyörälle tai fillarille kaipaa vaihtoehtoa, Selkämeren kansallispuiston saariin pääsee tutustumaan myös veneretkillä. Ota seikkailun suunnaksi vaikkapa Säpin saaren majakka, jonka ympäristössä asustelee harvinaisia muflon-lampaita.