Lappeenranta

Lappeenrannan linnoitus ja satama ovat täynnä tekemistä – kävelymatkan päässä toisistaan

Kartta

Lähes 400-vuotias linnoitus maavalleineen on lappeenrantalaisten olohuone. Telkkarina toimii edessä välkkyvä Saimaa sekä satama-alue, josta löytyy eväät täydelliseen kesäpäivään. Testaa ainakin paikalliset perinnelihikset vety ja atomi: kinkulla, kananmunalla vai kenties molemmilla? 

Satamatorin eteen ankkuroidut ravintolalaivat kuuluvat Lappeenrannan kävelykierrokseen, kuten myös vuosittain muotoaan muuttava Suomen suurin hiekkalinna – tänä kesänä luontoteemaisena. 

Sitten on vielä linnoituksen sylissä majaileva Vanha kaupunki museoineen, putiikkeineen ja kahviloineen. Piipahda vaikka kakkukahvilla ja nappaa tyytyväisestä hymystä selfie Lappeenranta-kehyksessä – löytyy valleilta ja satamasta. Espresson ja erikoisen hyvien kahvien perässä suunta on selkeä: Suomen parasta kahvia saa Satamatie6:ssa, Lehmus Roasteryn kahvipaahtimossa.

Tapahtuman nälkään on tarjolla kaikkea kesäteatterista keskiaikaiseen meininkiin. Lisää aktiviteettitärppejä löydät linnoituksen ja sataman viikko-ohjelmasta hiekkalinnan kupeesta.