6Lapsiperheiden lomalempparit

552 km

Alkoiko tenavilla kesäloma, mutta suvisuunnitelmat ovat vielä levällään? Lähtekää länteen! Pohjanmaalle sijoittuvan reitin varrelle osuu liuta lapsiperheiden kesän parhaita paloja, kaikkea huvipuistosta Huikeeseen.

1

Startatkaa kesä hurvittelemalla oikein kunnolla – suunta siis koko perheen voimin PowerParkiin. Menopelejä löytyy niin hurjapäille kuin vähän maanläheisemmänkin menon ystäville, siitä pitävät huolen huvipuiston 40 erilaista laitetta. Jos kaasujalka vipattaa, paina talla pohjaan Mika Salo Circuit -ulkokartingradalla. Psst! Vieraile samaan syssyyn myös Röllikylässä.

2

Nyt kun Etelä-Pohjanmaalla ollaan, otetaan siitä ilo irti ihan kunnolla. Huvipuistohurvittelun lisäksi voitte käydä moikkaamassa keskellä kesää pandakamuja Lumia ja Pyryä Ähtärissä ja rapsuttelemassa vähän kotoisampia eläimiä Kotieläintila Farmilla. Iso peukku myös polskimiselle, jota pääsee harrastamaan Härmän kylpylässä. Myös Keskisen Kyläkauppa suurine hevosenkenkineen on varsinainen nähtävyys, josta on vähintäänkin napattava kuva matkamuistoksi. Ja hei, vinkiksi vielä Ideapark! Pienimmät pääsevät polskimaan, ajamaan kartingia ja vaikka mitä muuta.

3

Jos Ähtäri ja Kotieläintila Farmi jättivät eläinystävän kokoisen aukon sydämeen, ei hätää. Eläimellinen meno jatkukoon! Kääntäkää konepellit kohti Merikarviaa ja Koivuniemen herran Landeteemapuisto MuuMaata, jossa heinähyppelyn ja traktoribaanailun ohella pääsette morjenstamaan ja paijailemaan tilan suloisia karvaisia asukkeja. Hyvä syy käydä, ja vielä parempi jäädä yöksi: yöpyjät pääsevät auttamaan eläinten aamutoimissa.

4

Kestääkö kantti korkeuksissa muuallakin kuin vuoristoradoissa? Lähtekää Yyteriin kokeilemaan! Seikkailupuisto Huikee nostaa kävijänsä köysirataan valjastettuina korkealle – ei muuta kuin kohti uusia ulottuvuuksia. Myös vesipedoille ja jalat maassa -tyypeille löytyy täältä tekemistä. Kun köysirata on kukistettu, ota allesi SUP-lauta tai vaikka fatbike.

5

Vekarat ja vanhemmatkin saattavat huokaista ihmetyksestä saapuessaan Uuteenkaupunkiin – piileekö idyllisten puutalojen lomassa todellakin sellaisia härveleitä, kuin friikkiaaltomuunnin ja paranormaali kanuuna? Kyllä vain, ja niitä voitte kaiken lisäksi ihmetellä paikan päällä BONK-museossa. Lisäihmetystä perheen pienimmille on tiedossa, kun tenavat pääsevät väsäämään ihka oikeaa aikakonetta.

6

Reitin viimeinen etappi löytyy Turusta, missä päästään juhlistamaan juhlahumua oikein olan takaa. Ehkä Suomen legendaarisin Lastenkulttuurikeskus Seikkailupuisto, eli sinunkauppojen kanssa Seikkis, täyttää nimittäin neljättä kertaa pyöreitä. Seikkis tarjoilee tuttuun tapaan kulttuuria kesäpäiviin koko perheen puuhastelun lomassa.  Kipaiskaa samalla Kupittaanpuiston lintulammelle ja Liikennepuistoon!