6Loman verran linnoja ja linnoituksia

631 km

Jos et saa linnoista ja linnoituksista tarpeeksi, tämä reitti on sinulle. Kulje Imatralta Ahvenanmaalle ja elä lomapäiviä kuin aatelinen konsanaan. 

1

Ensimmäisenä vuorossa on melkoinen palatsi. Jos haaveilet yöstä linnassa, niin nyt lykästi. Kyseessä on Imatran Valtionhotelli, joka vartioi alati allaan kuohuvaa koskea. Vieressä levittyvä Kruununpuisto viimeistelee aateliset olot visiitille.

2

Linnayön jälkeen matka jatkuu kohti Lappeenrannan linnoitusta. Lappeenrantalaiset tietävät, miten vapaapäivää vietetään linnoituksessa kuin omassa olohuoneessa konsanaan. Se pitää sisällään leppoisaa vallipiknikkiä, Saimaan tuijottelua ja kahvittelua Vanhan kaupungin kahviloissa. Hiekkalinnakaan ei ole kaukana – sinne seuraavaksi?

3

Keskiajalla ritarit viilettivät linnoitusten mailla hevosineen – tee sinäkin samoin polkupyörä ratsunasi. Bongaa Linnoitusten rannikko -pyöräilyreitiltä ainakin Kyminlinna, Haminan linnoitus ja niiden kaverit.

4

Komea linnoitus löytyy myös Helsingistä. Jo Ruotsin vallan aikana rakennettu Suomenlinnan merilinnoitus lepäilee Helsingin saaristossa, ja matka mantereelta taittuu hetkessä lautalla. Tutustu linnoituksen kiehtovaan historiaan opastetuilla kierroksilla.

5

Turun linna on vanha ja katoamaton kaunotar, senhän me jo tiedämme. Millaista arkea ja juhlaa linnan muurien sisällä on eletty aikoinaan? Ota selvää teemakierroksilla – perheen pienimmille tärppinä Pikkuritarikierros. 

6

Kierros päättyy tykkeihin maisemiin Ahvenanmaalla. Bomarsundin linnoitus on sitä kokoluokkaa tykkeineen, että hiljaiseksi vetää. Nähtävää ja lääniä riittää koluttavaksi koko päiväksi – miljööseen voi tutustua vierailukeskuksessa myös virtuaalisesti. Linnan pihapiirin söpöt eläimet kruunaavat päivän.