Saaronniemen uimaranta ja uimareita

Turku

Saaronniemen uimaranta Ruissalossa on Turun kuumin biitsi

Kartta

Ruissalo on turkulaisten paratiisisaari, jonka uloimpaan kärkeen, Saaronniemeen, kiiruhdetaan uimatarvikkeet kainalossa heti hellekelien koittaessa – ja uiminen jatkuu läpi vuoden. 

Hiekkarannan, meren ja suojaisan poukaman yhdistelmä on uinut paikallisten sydämiin. Jos kaipaat polski, pötköttele, toista -kaavaan lisää toimintaa, sitä tarjoaa temppuilu lasten leikkipaikalla, erä beachvolleyta tai kierros viereiseen Kolkankärkeen. Opastettuja melontaretkiä Saaristomeren maisemiin järjestää pieni yritys nimeltä Aavameri. Tutustu ihmeessä tarjontaan ja varaa maaginen meriretki. 

Nälkä ei keskeytä biitsipäivää, sillä alueella on useita tulipaikkoja. Viereisen Villa Saaron lasikuistilla nautit virvokkeesi samoilla sijoilla kuin presidentit Svinhufvud ja Mannerheim aikoinaan. 

Tuntuuko, että täydellisestä kesäpäivästä ei puutu kuin koirakamu? Ota Musti mukaan, läheltä löytyy tosi kiva koirien oma uimaranta – pidetään kuitenkin kaikki tassut siellä puolella. Perille Saaronniemeen pääset kätevästi julkisilla, hyppää keskustasta Föli-bussin kyytiin!