Hotelli Punkaharju kuvattuna ulkoa päin

Punkaharju

Hotelli Punkaharjulla toteutuu kotimainen “eat pray love” -matka

Kartta

Kauniin harjutien varrella Saimaalla siintää herkullisen värinen villa, jonka ei uskoisi aiemmin toimineen metsänvartijan talona. Tyylillä entisöity vanha rakennus on mainetta ja palkintoja niittänyt Hotelli Punkaharju, jonka antimet ruokkivat niin kulttuurisielua kuin nälkääkin. 

Hotelli on tunnettu idyllisyytensä lisäksi mielikuvituksellisista menuista, joiden takana seisovat Mikko Lahtinen ja Pyry Nykänen. Lautasille ammennetaan paikallista rakkautta lähiruokaan, jonka raaka-aineet saapuvat alueen kainalopaikoilta, lähes hotellin omalta pihalta. Vinkkinä, että ravintolan sieniruoista kannattaa nauttia ajan kanssa – yrittäjä Saimi Hoyer tietää miksi. Hän on nimittäin paikallinen sienestäjävirtuoosi.

Kun pahin nälkä on saatu sammutettua, voidaan siirtyä sulattelemaan ja sieluruokailemaan. Ohjelmassa on esimerkiksi esimerkiksi hyvinvointi- sekä taidekursseja, näyttelyitä ja konsertteja pitkin kesää.  Myös villiyrttien ja -sienten parissa päästään villiintymään – kurkkaa kurssit.

PS. Topelius näki vesistöjen keskellä kaareutuvassa Punkaharjussa tummanvihreän, kultasulkaisen lohikäärmeen. Älä usko näkemättä, vaan lähde katsomaan.