Koli

Paas patikoiden kotimaan kansallismaisemissa Kolilla

Kartta

Suomen tunnetuimman kansallismaiseman – Kolin – kallioista imeytyy kengänpohjien kautta kroppaan kummallinen rauha. Mutkittelevat vaarat ja näkymä Pielisen vesistön yli viimeistelevät sielua hellivän kokonaisuuden.

Patikointi on paras tapa tutustua Kolin kansallispuistoon, jossa monipuolisia retkeilyreittejä löytyy niin viikonloppuvaeltajille kuin sunnuntaikävelijöille. Kolin laelle kapuaa kätevästi kymmenessä minuutissa, mutta haastetta löytyy myös vaativammalle vaeltajalle. 

Kolilta löydät myös muita koluttavia vaaroja, kuten Mäkrävaara, joka kannattaa lisätä omalle huiputuslistalle. Jos haluat kokea kansallispuiston hieman matalammalla maaperällä, ota suunnaksi vaikka Pielisen Hiekkasaaret.

Koli ei ole kerralla nähty, sillä se on aina erilainen – ja aina yhtä vaikuttava. Selfiet kannattaa siis käydä nappaamassa kaikkina vuoden- ja vuorokaudenaikoina. Ei hätää, jos et juuri nyt pääse paikalle, sillä kansallismaisemien klassikko seisoo tukevasti omalla paikallaan odottamassa. 

Koli on inspiroinut niin tunnettuja kuin tuntemattomiakin taiteilijoita, joten visiitti kansallismaisemiin saattaa aiheuttaa palavan halun rustata runo, säveltää sinfonia tai kaivaa kaapista öljyvärit esiin.