Kaksi pyöräilijaa Lahden Urheilukeskuksen reiteillä kohti Salpausselkää

Lahden seutu

Maastopyöräilemään Salpausselälle

Kartta

Lahden seudulla pääset pyöräilemään maastoon, jonka kumpuilevaan reittiprofiiliin ovat jättäneet terveisensä sekä jääkausi että miljardien vuosien takaiset maankuoren myllerrykset.

Valittavana on niin loivapiirteisiä selänteitä, jyrkkiä nousuja ja laskuja kuin kalliomaastoakin, mikä tekee Salpausselän-Tiirismaan alueesta yhden Etelä-Suomen monipuolisimmista maastopyöräilypaikoista. Se on myös yksi Salpausselkä UNESCO Global Geoparkin merkittävimmistä kohteista.  

Salpausselän ulkoilualue avautuu Lahden Urheilukeskuksesta hyppyrimäkien takaa, ja merkittyjä reittejä on yli 30 kilometriä. Lahden reiteiltä on uusi polkuyhteys Hollolan suuntaan Tiirismaan kallioisen mäen maastopyöräilypoluille – suuntaa tänne, kun haet oikeasti haastavia reittejä. 

Uusien maastopyöräilyn ystävien kannattaa vuokrata sähköavusteinen pyörä ja lähteä mukaan opastetuille pyöräretkille.

Kun reidet pyytävät paussia,  pysähdy geologisten ihmeiden kohdalle. Vinkkinä ainakin Häränsilmän suppalampi ja Tiirismaan lohkareikot. Tiesitkö muuten, että Urheilukeskuksen mäkimonttu on rakennettu jääkauden muovaamaan suppaan ja kesällä siellä on maauimala? Uikkarit siis mukaan!